هوش مصنوعی میتونه شعور (به قول شما) پیدا کنه و عملا مقایسه اون با جانداران درست نیست. (نظر من رو بخوای که میگم مضحکه)
شعور و فهم پیدا کردنش هم به این صورت هست که ما براش داده رو در زبان خودش تعریف میکنیم و اون میفهمه. مثل همین الان که کیبورد من داره unicode میفرسته برای ویندوز تا بتونم تایپ کنم. چون ما unicode رو در زبان ماشین تعریف کردیم. ai هم از زبان ماشین استفاده میکنه.
از طرفی حیوان هم که بیشعور نیست. حیوان هم شعور داره. همونطور که یک کلاغ گردو میندازه توی خیابون تا ماشینها از روش رد بشن یا اینکه اردک با بچههاش پشت چراغ قرمز میایسته و یا اکثر حیوانات مثل سگ و... توی خیابون و جاده نمیدون. (گفتم اکثرا چون با اینجال خودم سگ و گربه مرده وسط خیابون دیدم.)
چیزی که انسان رو از حیوان مستثنی میکنه شعور نیست بلکه قدرت فکر کردن یا همون تعقل هست. اختراعات همگی نشانه تعقل انسان هستن و نسل او را از غار نشینی به خیابون فرشته با متری ۲۰ هزار تومن رسوندن! ولی شما میبینید که حیوانات به همان سبک اجداد اولیشون زندگی میکنن و فقط کمی باشعورتر شدن.
اعتماد به نفس و خودباوری هم یکی هست. منتها منظور بنده از عدم خودباوری همون حرف شماست که گفتید "هیچکس نمیتونه مثل بوئینگ هواپیما بسازه" مشکل امروز ما همینه. و نقطه هدف حرف من هم همینطور.
شما میگی "با سخت افزار شرقی و علم غربی تولید کنیم؟" یعنی همه چیز باید از اساس از خودمون باشه بعد باهاشون صنایع تولید کنیم؟ پس برق اختراع کجاست؟ چرخ چی؟ کامپیوتر؟ و... این وسط بومیسازی یعنی چه؟ این طرز فکره که ما رو به سمت واردات میبره تا نهایتا کود و آب معدنی و هویج هم وارد کنیم
خودباوری که من صحبتش رو میکنم در مورد دور و بریام نیست. بله بنده یکی رو میشناسم هرچی بهش بگی بلدی؟ میگه آره! ولی این همون اعتماد به سقف هست که شما فرمودید. من منظور دقیق ترم "خودباوری ملی" هست. که ظاهرا شما هم در این امر مثل ۹۰٪ کشور منجمله دولت نقصان باور دارید.
اون Identity هم بماند حالا اگر شد ج میدم. ولی انسان توانایی دادن اصالت به چیزی رو داره. ریشه این امر هم در اختراعات هست. چیزهایی که در طبیعت نبودن ولی انسان بوجودشون آورده و بهشون اصالت و حقوق داده. در کل موضوع ما این نیست. خواهشا رو یک موضوع تمرکز کنید.