ماجراهای فیلمی که دنیا را در این روزها به هم ریخته، پیچیده تر از آن چیزی است که به نظر می رسد و شواهد جدید از وجود توطئه ای حساب شده خبر می دهد.
به گزارش کافه سینما، نمایش و پخش تریلر یک فیلم موهن و ضداسلامی در یوتیوب، دو روز قبل خشم تمام مسلمانان دنیا را بر انگیخته و اعتراضات و واکنش های خشونت آمیزی را در کشورهایی همچون مصر و لیبی به همراه داشته است. اما بیانیه ای که روز گذشته عوامل تولید این فیلم موهن منتشر کرده اند، ابعاد تازه ای را از این ماجرا آشکار می کند. تمامی عوامل این فیلم آمریکایی با انتشار بیانیه ای با شرمساری و تاسف از محتوای فیلم و عواقب آن یاد کرده اند.
در بیانیه ی عوامل تولید این فیلم که س ان ان برای حفظ امنیت از افشای نام آنها خودداری کرده، اشاره شده که تیم تولید توسط تهیه کننده مورد سوءاستفاده قرار گرفته و آنها از محتوا و عواقب آن اطلاع نداشته اند. در بخشی از این بیانیه آمده: «ما 100 درصد پشت این فیلم نیستیم و به طرز شرم آوری از اهداف و ومحتوای آن گمراه شده ایم. ما از تغییر کامل و بازنویسی فیلمنامه و دروغ هایی که به تمام ما گفته اند، بهت زده ایم. ما عمیقا از این تراژدی پیش آمده احساس تاسف می کنیم».
به گزارش کافه سینما فراخوان تولید این فیلم جولای سال گذشته در مجله ی "بک استیج" با عنوان "مبارز صحرا" منتشر شده است. در این فراخوان از "مبارز صحرا" به عنوان یک فیلم ماجراجویی-تاریخی در...صحرای عربستان نام برده شده است. یکی از بازیگران زن فیلم که خواسته تا هویتش افشا نشود، اعلام کرده که فیلمنامه ی اولیه هیچ ارتباطی به دین اسلام و پیامبر اکرم (ص) نداشته و دیالوگ های آنها پس از فیلمبرداری تغییر کرده است. این بازیگر اشاره کرده شخصیتی که در حال حاضر از آن به عنوان حضرت محمد(ص) نام برده می شود، در فیلمنامه و در زمان فیلمبرداری جرج، نام داشته است. به گفته ی این بازیگر زن بعد از پایان فیلمبرداری از تیم بازیگران درخواست شده تا دیالوگ های جدیدی را در استودیو ضبط کنند که احتمالا همین دیالوگ ها برای تغییر داستان و محتوای فیلم مورد استفاده قرار گرفته است.
"وال استریت ژورنال" فردی با نام سم باسیل را به عنوان تهیه کننده و سازنده ی اصلی این فیلم موهن و شرارت آمیز معرفی کرده است. به گزارش وال استریت ژورنال باسیل یک سرمایه گذار امور ملکی اسرائیلی-آمریکایی است. باسیل در گفتگوی تلفنی خود با ژورنال فیلم خود را به جای اثری ضد دین، پروژه ای سیاسی خوانده است.
بازیگر زن پروژه و سایر عوامل اعلام کرده اند که اخیرا با باسیل گفتگو کرده اند، اما سی ان ان و سایر رسانه ها تاکید کرده اند که تلاش آنها برای یافتن شخصی به نام سم باسیل بی نتیجه بوده و هیچ سابقه ای از او در دسترس نیست. وزیر امور خارجه ی رژیم اشغالگر قدس نیز اعلام کرده که چنین شخصیتی اصلا وجود خارجی ندارد و آنها از وجود فردی اسرائیلی با این هویت کاملا بی اطلاع هستند!
همان طور که واکنش ها و اعتراضات مسلمانان دنیا نسبت به این اقدام موهن ادامه دارد، ابعاد تازه ای هم از این پرونده در رسانه ها منتشر می شود.
از سوی دیگر جام نیوز به نقل از وب سایت رادیو فردا (radiofarda) نوشت: «هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، روز پنجشنبه -۲۳ شهریورماه- با محکوم کردن فیلم ضداسلامی که خشم مسلمانان را برانگیخته، این فیلم را «مشمئزکننده» خواند و تاکید کرد: "این ویدئو هیچ ارتباطی با دولت آمریکا ندارد."» هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا گفت: «برای ما و برای من به شخصه، این ویدئو، مشمئزکننده و شرم آور بود. به نظر می رسد که این فیلم هدفی عمیقا خودمحورانه برای فتنه افروزی و برای بدنام کردن دینی بزرگ داشته است.»
رادیو فردا به نقل از خبرگزاری فرانسه، نوشت: «وزیر امور خارجه آمریکا تصریح کرده که «دولت ایالات متحده مطلقا هیچ ارتباطی به این ویدئو ندارد. ما مطلقا محتوا و پیام این ویدئو را رد می کنیم.»
جام نیوز به نقل از سایت ابنا، مشخصات فیلم را چنین گزارش کرده است:
مشخصات فیلم
نام فیلم: برائت از مسلمانان (زندگی محمد رسول اسلام)
سناریست، تهیه کننده و کارگردان: سام باسیل (به انگلیسی: (Sam Bacile
محصول: 2011 ـ ایالات متحده آمریکا
زمان: 120 دقیقه
حامیان مادی: صهیونیستها.
حامیان معنوی: «عصمت زقلمه» رییس دولت خودخوانده قبطی (هیئت عالی حکومت قبطیان مهاجر در آمریکا) ـ «موریس صادق» وکیل قبطی دادگستری ـ «تری جونز» کشیش قرآنسوز آمریکایی.
داستان فیلم
این فیلم با صحنه هایی از حملات گروه های تندرو به یک داروخانه مربوط به پزشکی قبطی در مصر آغاز میشود. در این صحنه چند مسلمان با محاسن بلند با چوب و چماق به داروخانه این پزشک حمله میکنند و با حمله ناجوانمردانه به همسر وی، مغازه اش را ویران می کنند؛ اما پلیس مصر تنها نظاره گر این حادثه است.
فیلم پس از این بخش، به حیات پیامبر اعظم(ص) در صدر اسلام منتقل می شود و با پخش صحنه های مبتذل (که از بیان آنها معذوریم)، علاوه بر توهین به پیامبر اکرم(ص)، دین اسلام را به عنوان "سرطان" و مسلمانان را افرادی خشن، عقب مانده و طرفدار خونریزی نشان می دهد.
گذشته از صحنه های سخیفی که ارزش بیان ندارد، یکی از شیطنت های فیلم آن است که مسلمانان را افرادی شکنجه گر معرفی کرده است و در صحنه ای از فیلم یک زن سالخورده به نحو عجیبی شکنجه می شود؛ در حالی که در تاریخ اسلام چنین چیزی مشاهده نمی شود.
در واقع، در این فیلم بسیاری از جنایتهایی که نظامیان آمریکایی، اسرائیلی و غربی در سالهای اخیر در حق مردم فلسطین، عراق و افغانستان انجام داده و در "گوانتانامو" و "ابوغریب" مرتکب شده اند را بیشرمانه به اسلام و مسلمانان نسبت میدهد.
در این فیلم نقش پیامبر(ص) را یک بازیگر آمریکایی با رفتاری کمدی و توهین آمیز بازی می کند و در آن تلاش شده است تا نزول وحی بر پیامبر(ص) را دروغ معرفی کند.
روزنامه وال استریت ژورنال در توصیف این فیلم نوشت: فیلم "برائت از مسلمانان" یک فیلم سیاسی و نه مذهبی است و در آن از اسلام به عنوان سرطان یاد شده است.